Mobil Uygulama Geliştirme

Mobil Uygulama Geliştirme

Uzman yazılımcılarımız sayesinde ister var olan web sitelerinizin native tasarımı ile andoid ve ios uygulamalarınızı yaptırabilir veya tüm web android ve ios için yeni tasarım yaptırabilirsiniz.

İster E-ticaret siteniz için isterseniz blog sayfalarınız için tüm işletmelere ve kişilere özel uygulamalarınız yapılabilir. Siz hayal edin biz yapalım. 

Mobil uygulama nedir ?

Mobil uygulama, akıllı telefonlar, tablet ve bilgisayarlar için özel olarak kodlanmış, tasarlanmış ve uygulamaya dökülmüş kodlardır. Mobil uygulamalar, mobil işletim sistemleri olan Android ve iOS’ta çalışabilecek şekilde kodlanmalıdır. Eğer doğru kodlanırsa her uygulamayı App Store ve Google Play Store’da erişime sunmak mümkündür.Mobil uygulamaların cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışması için doğru bir yazılım dili kullanılması gerekmektedir. Mobil uygulamalar kullanıcı istekleri göz önüne alınarak tasarlanır.

İşletmelerin mobil uygulamaya neden ihtiyacı var ?

Mobil cihazlar üzerinde kurulan bambaşka bir dünya var ve günümüzde işletmelerin daha fazla kişiye ulaşması için mobil uygulamaya sahip olmaları neredeyse zorunlu. İşletmeler için mobil uygulama yapma, özellikle marka değerini artırma açısından büyük öneme sahiptir. Mobil uygulamaya sahip olan işletme sahipleri, başlangıçta bunun için belli bir bütçe ayırsa da zamanla yaptığı harcamayı fazlasıyla çıkarabilir. Çünkü uygulama sayesinde daha fazla kişiye ulaşabilir; bu da ürün ve hizmetlerine olan ilgiyi artırır. Doğal olarak bu artış satışlara da yansır. Her işletme hemen hemen benzer amaçlarla mobil uygulama tasarlar; ancak işletme türüne bağlı olarak mobil uygulamanın sağladığı faydalarda bazı farklılıklar olabilir. Çağa ayak uydurmak isteyen her işletmenin mutlaka mobil uygulama tasarlaması gerekir.

İşletmeler için mobil uygulama geliştirme oldukça fazla avantaja sahiptir.İşletmenin tanınmasına ve görünürlüğünün artmasına yardımcı olur. Mobil cihazların kullanımı giderek arttığı için bir mobil cihazda yer alan işletme mobil uygulaması, bilinirliği artırır. 7/24 müşterilerle iletişim halinde olmayı sağlar. Müşteri deneyiminin daha da gelişmesini ve iyileşmesini sağlar. Kullanışlı bir mobil uygulama ara yüz tasarımı, kullanıcıların mobil uygulamada daha fazla vakit geçirmesinde etkilidir. Keyifli bir kullanıcı deneyimi için uygulamanın daha etkileşimli olması önemlidir. Bu konuda da mobil uygulama tasarımı oldukça büyük öneme sahiptir. Küçük çaplı bir işletme bile mobil uygulama sayesinde geniş kullanıcı kitlesine hitap edebilir. Yalnızca yerel olarak değil, küresel düzeyde de rekabete girmeyi sağlar. Satışları doğrudan artıran bir etkendir. Uygulama içi satın alma, Premium üyelik, yenilikçi özellikler ile para kazanmak mümkündür. Aynı zamanda mobil uygulama içinde üçüncü taraf reklamlara yer vererek işletme sahipleri ekstra gelir elde edebilir. Ürün ve hizmetlerin marka değerini artırma konusunda mobil uygulamalar büyük öneme sahiptir. Çünkü hâlihazırda mobil cihazda yüklü olan mobil uygulama, kullanıcıların aklında kalır ve müşteri sürekliliği sağlar.

Native kodlama nedir ve kimler kullanmalıdır ?

Mobil uygulama sayısı arttıkça, sektörün gelişimi ihtiyaçlar doğrultusunda gelişmektedir. Kullanıcılara hitap eden bu uygulamalar, markaların mobil uygulama geliştirmesine neden olmaktadır. Bu konuda Native mi yoksa Hybrid mi kullanılacağına karar vermek gerekmektedir. Her ikisi de uygulama tasarlarken kullanılan dillerdir. Native programlama daha gelişmiş ve donanımlı özelliklere sahip uygulama geliştirmek için tercih edilir. Tek bir yazılım tabanında uygulama oluşturmayı sağlar. Yani bu şu anlama gelir: Geliştirilen uygulama yalnızca tek bir işletim sisteminde kullanılabilir. Bu sayede sistemin sunduğu tüm avantajlardan daha iyi şekilde faydalanılabilir. Bir diğer adı yerel uygulamadır ve yalnızca cihaza ait yazılımsal özellikleri değil, tüm donanımsal özellikleri kullanmak mümkündür.

Pek çok şirket, Native uygulama kullanmayı tercih etmektedir. Sosyal medya uygulamaları, banka uygulamaları ve oyun uygulamalarının çoğu Native olarak hazırlanabilmektedir. Native uygulamalar, internete bağlı olmadan kullanılabildiğinden daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eder. Bu da başarıyı ve geliri artıran etkenler arasında yer alır.

Native mobil uygulamanın faydaları nelerdir ?

 

Mobil uygulama geliştirirken Native kodlama tercih etmek pek çok avantaj sunar. Daha hızlı ve akıcı kullanıcı deneyimi sunan Native uygulamalar, daha profesyonel bir görünüm de sunar. Ayrıca markalaşmaya da katkı sağlar ve kullanıcı memnuniyetini üst düzeye çıkarır. Native kodlama avantajları şu şekildedir :

  • Native uygulamalar daha hızlı olduğu için diğer sitelere göre 3 kat daha fazla ürünü aynı anda görmek mümkündür.
  • Native kodlama sayesinde mobil cihazlar için hızlı, güvenli ve istikrarlı uygulamalar geliştirilebilir.
  • Daha zengin bir tasarım şablonu sunduğundan markaya uygun uygulama tasarlamayı sağlar.
  • Yeniliklere daha kolay adapte olabildiğinden güncellemelere uygun uygulamalar yapılabilir. Ayrıca mevcut uygulamalar için de güncelleme gerçekleştirilebilir.
  • Üstün hız performansı sayesinde kullanıcı deneyimini zenginleştirir.
  • Daha güvenli uygulama çeşitleri için tercih edilir.

Dijital dünyada erişilebilirlik ve hız oldukça önemlidir. Bazen kullanıcılar yavaş yüklenen bir siteyi beklemek yerine o siteden çıkabiliyor. Bu da kullanıcı kitlesini kaybetmeye neden olur. Hızlı görüntüleme tekniği ile bu sorun ortadan kaldırılabilir. Ayrıca indirilen bir uygulamada hata oluşması, kullanıcı ve gelir kaybına neden olabilir. Mobil uygulama kullanılan kitlenin büyüklüğü düşünüldüğünde, oluşturulan mobil uygulamanın en iyi şekilde tasarlanması gerekir. Yenilikçi teknolojilerden faydalanarak yeni mobil cihazlara uyum sağlamak önemlidir. Tüm bunlar Native kodlamaya sahip mobil uygulamalarda bulunur. Bu nedenle, mobil uygulama geliştirirken Native kodlamayı tercih etmek pek çok avantaj sunar.

Native ve hybrid uygulamalar arasında fark var mı ?

 

Native ve Hybrid mobil uygulama, uygulama geliştiriciler tarafından sıklıkla tercih edilir. Ancak hangisinin daha avantajlı olduğu konusunda net bir yargıya varılamaz. Bu oldukça değişkendir. Bazen Native uygulama geliştirmek daha maliyetli olabilir; çünkü tek bir işletim sistemi için geliştirme yapılır. Farklı bir sistem için uygulama geliştirmek gerektiğinde tekrar kod yazma gereksinimi duyulur. Ayrıca geliştirme süreleri bakımından da farklılıklar söz konusudur. Bu süre ihtiyaca göre değişiklik gösterebilir. Hybrid kodlama ile Native kodlama özellikleri karşılaştırıldığında, aralarındaki en temel fark kullanım yapılan işletim sistemlerindedir. Native uygulamalar tek bir işletim sistemine hitap ederken Hybrid uygulamalar birden fazla işletim sistemine uyum sağlayabilir. Uygulama geliştirme dili açısından da bazı farklılıklar vardır. Native uygulamalar IDE ile geliştirilir. iOS için Swift veya Objective C dilleri ve IDE olarak Xcode kullanılabilir. Android için ise Kotlin veya Java dilleri ve IDE olarak Google Studio tercih edilebilir.

Mobil uygulama kullanımının artmasıyla oluşan native kodlama nedir sorusuna bu şekilde yanıt verilebilir. Farklı içeriklere sahip mobil uygulamalar için tercih edilebilir, pek çok avantaja sahiptir ve daha profesyonel bir tasarım imkanı sunar. Native kodlama ile geliştirilen uygulamalar, kullanıcılara daha kaliteli bir deneyim yaşatılabilir. Donanımsal olarak daha verimli özelliklere sahiptir ve daha hızlı bir şekilde çalışır